Curs d’actualització en la rehabilitació de l’espatlla

L’espatlla és una de les articulacions que més dolors produeix i que amb més freqüència pot lesionar-se. Per això, és causa generalment d’un absentisme prolongat ocasionant seqüeles en la salut dels pacients a més d’un alt cost en prestacions i en recursos assistencials.

Amb l’objectiu de procurar una millor qualitat assistencial i una òptima recuperació dels pacients, Unió de Mútues ha organitzat el curs Actualització en la rehabilitació de l’Espatlla, celebrat a València i Castelló, amb la finalitat de revisar els últims avanços i evidències científiques en el tractament i maneig rehabilitador d’aquesta patologia.

Impartit pel Cap de Fisioteràpia de l’Hospital de l’Esperit Sant de Barcelona i professor de l’Escola Universitària Gimbernat, LLuis Puig, els professionals assistents han pogut enriquir la seva formació revisant i actualitzant els seus coneixements de biomecànica, fisiopatologia i teràpia manual. Qüestions claus que permeten avançar en una millor exploració, valoració i tractament de l’espatlla, tant conservador com post-quirúrgic.

Per a poder fer un bon tractament de l’espatlla és fonamental tenir un bon diagnòstic de fisioteràpia, realitzar una exploració específica i, alhora, global de l’espatlla, així com saber les tècniques del tractament del mateix perquè el resultat final sigui exitós.

En aquest sentit, en el curs s’han abordat, principalment, les afeccions degeneratives i traumàtiques d’aquesta articulació, l’evolució en el diagnòstic, les tècniques quirúrgiques, el maneig no quirúrgic de les lesions i les mesures tecnològiques rehabilitadores per a una completa i ràpida recuperació de les limitacions funcionals que ocasionen el dolor d’espatlla.