Article

T’ajudem a deixar de fumar

29/05/2020
T’ajudem a deixar de fumar

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, i dins de la nostra acció preventiva, volem posar en valor els beneficis de deixar de fumar i contribuir a reduir l’efecte de la pandèmia.

Seguint a l’Organització Mundial de Salut, a aquest dia tan especial, posem èmfasi en les conseqüències directes que té el tabaquisme sobre les persones fumadores, ja que en cas de patir el covid-19 corren un elevat risc de desenvolupar els símptomes més greus i letals d’aquesta malaltia.

Els fumadors són més sensibles i vulnerables al coronavirus-2, i tenen un major risc d’infecció greu per aquest virus i una major mortalitat. Són pacients amb una capacitat pulmonar més reduïda i en infectar-se incrementen el risc de sofrir una insuficiència respiratòria amb la pneumònia per COVID, multiplicant-se les probabilitats d’ingrés en UCI i de necessitar ventilació mecànica.

A més, el consum de tabac és també un factor de risc important de malalties no transmissibles, com les malalties cardiovasculars, el càncer i la diabetis, i les persones que les pateixen tenen, també, un major risc de desenvolupar símptomes greus en cas de veure’s afectades per la COVID-19.

Us destaquem els beneficis de deixar de fumar:

-Es redueixen la tensió arterial i la freqüència cardíaca elevades, des del primer dia

-El nivell de monòxid de carboni que enverina el torrent sanguini amb valors superiors al 2’4%, es redueix a nivells inferiors a 0’4–0’6% després de la primera setmana sense fumar.

-Milloren els sentits de l’olfacte i el gust, entre el quart i setè dia.

-Es redueixen la tos i la dispnea, a partir del primer mes i fins als nou mesos següents.

Des del nostre compromís amb la prevenció, la promoció de la salut i la cura dels nostres mutualistes, si sou fumadors, us animem a inscriure-us en el Programa de Deshabituació Tabàquica Encara Fumes? amb el qual us ajudem a superar el tabaquisme mitjançant els tractaments psicoteràpics i farmacològics més eficaços i actuals, adaptats a cada persona.

La majoria dels nostres pacients, el 73%, superen el segon mes sense fumar, però sobretot i el més important és que reconeixen que els ha suposat menys esforç del que pensaven!

Guia Aun Fumas 2016
Comparteix aquest article: linkedin Whatsapp Email
Imprimir aquest article:

Articles destacats