T’ajudem a deixar de fumar

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, i dins de la nostra acció preventiva, volem posar en valor els beneficis de deixar de fumar i contribuir a reduir l’efecte de la pandèmia.

Seguint a l’Organització Mundial de Salut, en aquest dia tan especial, posem èmfasi en les conseqüències directes que té el tabaquisme sobre les persones fumadores, ja que en cas de patir el covid-19 corren un elevat risc de desenvolupar els símptomes més greus i letals d’aquesta malaltia.

Els fumadors són més sensibles i vulnerables al coronavirus-2, i tenen un major risc d’infecció greu per aquest virus i una major mortalitat. Són pacients amb una capacitat pulmonar més reduïda i en infectar-se incrementen el risc de patir una insuficiència respiratòria amb la pneumònia per COVID, multiplicant-se les probabilitats d’ingrés en UCI i de necessitar ventilació mecànica.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es Programa-aun-fumas-VAL-CAT-300x238.jpg

A més, el consum de tabac és també un factor de risc important de malalties no transmissibles, com les malalties cardiovasculars, el càncer i la diabetis, i les persones que les pateixen tenen, també, un major risc de desenvolupar símptomes greus en cas de veure’s afectades per la COVID-19.

Us destaquem els beneficis de deixar de fumar:

-Es redueixen la tensió arterial i la freqüència cardíaca elevades, des del primer dia

-El nivell de monòxid de carboni que enverina el torrent sanguini amb valors superiors al 2’4%, es redueix a nivells inferiors a 0’4–0’6% després de la primera setmana sense fumar.

-Milloren els sentits de l’olfacte i el gust, entre el quart i seté dia.

-Es redueixen la tos i la dispnea, a partir del primer mes i fins als nou mesos següents.

Des del nostre compromís amb la prevenció, la promoció de la salut i la cura dels nostres mutualistes, si sou fumadors, us animem a inscriure-us en el Programa de Deshabituació Tabàquica Encara Fumes? amb el qual us ajudem a superar el tabaquisme mitjançant els tractaments psicoteràpics i farmacològics més eficaços i actuals, adaptats a cada persona.

La majoria dels nostres pacients, el 73%, superen el segon mes sense fumar, però sobretot i el més important és que reconeixen que els ha suposat menys esforç del que pensaven!

Guia Aun Fumas 2016

Si vols deixar de fumar, enhorabona!
Amb aquesta Guia, et donem suport a fer-ho

Consulta ací els efectes del Tabaquisme

Segueix la teua recuperació des de casa amb FisioMutua

Durant aquests dos mesos llargs de confinament, els treballadors mutualistes lesionats de baixa per accident laboral o malaltia professional, han pogut seguir, des de casa, els seus exercicis de recuperació funcional.

A través del portal de rehabilitació FisioMutua l’equip de fisios de la Mútua ha atés 9.546 sessions i 1.050 pacients, la qual cosa ha suposat una mitjana de 300 sessions diàries en línia d’exercicis per a curar i tractar trastorns múscul-esquelètics.

Els treballadors lesionats que han utilitzat la plataforma en línia FisioMutua, han pogut a través d’un vídeo, descargable en ordinador, tv o mòbil, continuar amb els exercicis que tenien pautats, de manera individualitzada.

A més, han estat en contacte telefònic diari amb els fisios els qui els han fet un seguiment el seu estat de salut. Com diu la Dra. Calduch, el més important, davant la impossibilitat del tractament presencial és que els nostres pacients estiguen atesos i ben cuidats durant tot el procés de la recuperació.

Rehabilitació 100% en línia per als treballadors accidentats

La plataforma telemàtica FisioMutua és una aposta ferma per les noves tecnologies amb la qual volem continuar assegurant el benestar, la recuperació i la reinserció laboral dels nostres treballadors accidentats.

Via web, la plataforma posa a la teua disposició 200 vídeos amb exercicis prescrits, personalitzats, per a la recuperació, enfortiment i prevenció de les lesions traumatològiques de maluc, coll, muscle, extremitats superiors i inferiors, a més de l’esquena. És un servei que pots utilitzar durant tot l’any.

Hipertensió i Covid-19

Hui, Dia Mundial de la Hipertensió, en Unión de Mutuas ens unim a la crida que fa l’OMS perquè els pacients amb malalties cardiovasculars, més de 15 milions a Espanya, intensifiquen els seus esforços a previndre i controlar la tensió arterial alta.

En la situació de pandèmia mundial per coronavirus que estem vivint, és important saber que les persones amb hipertensió arterial i malalties cardiovasculars constitueixen un grup vulnerable i de major risc per a desenvolupar els símptomes greus per Covid-19, d’acord amb el document tècnic del Ministeri de Sanitat.

El doctor d’Unión de Mutuas i coordinador del Grup de Treball d’Hipertensió Arterial i Malaltia Cardiovascular de Semergen, Vicente Pallarés, adverteix que els pacients amb tensió alta, diabetis i malaltia cardiovascular tenen les mateixes probabilitats de desenvolupar la infecció per covid-19 que la resta de la població, però que en cas d’infectar-se són majors les possibilitats de presentar complicacions o de morir, ja que són pacients d’alt risc.

Per això, com a principals mesures preventives, les persones hipertenses, durant la pandèmia, tenen que:

– reforçar la prevenció i el controlar la tensió arterial

– no abandonar la medicació prescrita pel metge habitual.

– practicar exercici físic, ballar o caminar, per la casa o el carrer, en funció la fase del confinament

– complir amb una dieta amb poca sal, baixa en greixos, rica en vegetals, grans integrals, fruites, lactis, llegums i productes frescos i de temporada, evitant els aliments precuinats.

En Unión de Mutuas, dins del model d’Empresa Saludable, promovem i protegim la salut de les nostres empreses, treballadores i treballadors protegits i autònoms adherits. Identifiquem els factors de risc i les seues possibles conseqüències per a, posteriorment, reduir-los al mínim incentivant els hàbits i estils de vida saludables. Dins del nostre Pla de Salut Cardiovascular, t’ajudem a previndre, conéixer i tractar la hipertensió arterial. També, a practicar una dieta sana, la dieta mediterrània.

Bones pràctiques sectoriales de prevenció laboral davant el COVID-19

En el context actual de progressiva recuperació de l’activitat econòmica, com a conseqüència de la posada en marxa del pla de desescalada, les empreses han d’adoptar les màximes garanties de seguretat en els centres de treball amb el principal objectiu de protegir la salut dels treballadors així com de garantir uns espais laborals assegurances que eviten l’exposició a contagis pel COVID-19.

Us informem que el Ministeri de Treball i el Ministeri de Sanitat han publicat una sèrie de Directrius de Bones Pràctiques a tindre en compte en els centres de treball per a previndre el risc d’exposició laboral al coronavirus SARS-CoV-2 classificades per activitats o sectors.

És una selecció no exhaustiva de mesures, que han de ser implantades i, en el seu cas, complementades per les empreses en funció de les seues característiques i dels resultats obtinguts en les seues avaluacions de risc.

En Unión de Mutuas promovem la prevenció dels riscos laborals, procurem la protecció de la salut dels treballadors, i difonem la cultura preventiva amb l’objectiu de reduir la sinistralitat del nostre col·lectiu mutualista. Per a això posem a la teua disposició un interessant material divulgatiu amb continguts especialitzats en diferents formats –tríptics, infografies, manuals de bones pràctiques- que volem que et servisquen de suport en la labor d’informar i sensibilitzar als teus treballadors i que des d’ací t’animem a consultar.

Màscares obligatòries i recomanables, usa-les correctament

D’acord amb el Ministeri de Sanitat, des de hui dilluns 4 de maig, l’ús de les màscares és obligatori en el transport públic: autobús, taxi, ferrocarril, aéreu i maríestafa, així com en els vehicles privats quan hi haja persones que no viuen en una mateixa llar.

A més, és altament recomanable usar les màscares quan no és possible mantindre la distància de seguretat en el treball, en la compra, en espais tancats i al carrer. La màscara sempre cal usar-la de manera complementària a altres mesures preventives com quedar-se a casa quan s’està malalt, treballar a distància si és possible, la higiene de mans i evitar tocar-se la cara, el nas, els ulls i la boca.

Existeixen entre les màscares tres tipus:

Màscara mèdica, també coneguda com a màscara quirúrgica, és un producte sanitari que cobreix la boca, el nas i el mentó, assegurant una barrera que limita la transmissió d’un agent infecciós entre el personal sanitari i el pacient. Aquestes màscares també poden ser indicades en població general, però els treballadors sanitaris ha de tindre prioritat sobre l’ús en la població general sana.

Màscares higièniques, inclouen diverses formes de màscares de fabricació pròpia o comercial. Es tracta de cobertes facials fetes de material tèxtil i poden ser reutilitzables o d’un sol ús. Estan destinades per a la població general sana, poden reduir la propagació del virus en la comunitat ja que es redueix l’excreció de gotes respiratòries d’individus infectats que encara no han desenvolupat símptomes o que romanen asimptomàtics.

Màscares EPI, recomanades només per a persones en contacte amb el coronavirus (personal sanitari), així com per a grups vulnerables i sempre sota prescripció mèdica. Serveixen per a crear una barrera entre un risc potencial i l’usuari, filtrant l’aire inhalat i evitant l’entrada de partícules contaminants en l’organisme. Segons la seua eficàcia de filtració poden ser de tres tipus: FFP1, FFP2, i FFP3, sent les de major numeració les que més filtren i per tant, menor percentatge de fugida cap a l’interior tenen. Per a la protecció contra la COVID-19 es recomana l’ús de màscares EPI FFP2.

Les màscares no han d’emportar-se al coll, tampoc es recomana traure-les o guardar-les en la butxaca o en qualsevol altre lloc per a tornar a posar-li-la més tard. L’ús de màscara ha d’anar sempre associat al seguiment estricte de les les següents mesures generals d’higiene:

– Llava’t les mans abans de posar-te-la

– Durant tot el temps la màscara t’ha de cobrir la boca, nas i barbeta

– Evita tocar la màscara mentre la portes posada.

– No la uses per un temps superior a 4 hores. Rebutja-la quan estiga humida.

– Per a llevar-te la màscara, fes-ho per la part de darrere, sense tocar la part frontal, rebutja-la en un poal tancat i llava’t les mans.

– Si la màscara és reutilitzable, llava-la segons les les instruccions del fabricant.

Documento técnico Recomendaciones sobre el uso de mascarillas en la comunidad en el contexto de Covid-19.

Ministerio de Consumo. Guía compra de mascarillas durante la desescalada.