Material divulgatiu
Seguretat viària

Seguretat viària. La importància d'arribar.

Unión de Mutuas, dins del marc del Pla General d’Activitats Preventives 2022, ha impulsat la campanya de Seguretat Viària: la importància d’arribar. L’objectiu és conscienciar als treballadors sobre l’alta sinistralitat que suposen els accidents vinculats amb el trànsit en l’entorn laboral, així com de la importància de conéixer els riscos i mesures preventives que hem d’adoptar durant la seua utilització.

Els nostres consells

Estrès i Agressivitat

Un elevat nombre de conductors pateix estrés i/o fatiga al volant. Si aconseguim eliminar o minimitzar aquests factors de risc, la conducció de vehicles es torna més segura en incrementar-se notablement l'atenció i concentració.

Saber més
La moto. Seguretat en la conducció

La moto és un dels elements més fràgils dels que intervenen en el trànsit rodat. Les altes taxes de sinistralitat mortal així ho demostren. Vegem de quina manera podem aprofitar les virtuts de mobilitat d'aquests vehicles, millorant la seua seguretat.

Saber més
Vehicles de Mobilitat Personal (VMP)

En aquest document abordarem les mesures tant tècniques com de seguretat activa i passiva que han de complir aquest tipus de vehicles (VMP).

Saber més
Fatiga i Somni. El risc de conduir cansat

Amb aquest material divulgatiu ampliem la informació i sensibilització sobre els riscos que poden aparéixer en fer tasques de conducció de vehicles en condicions de fatiga i/o somni, i les seues mesures preventives.

Saber més
Excés de velocitat

“El potenciador de riscos” Amb aquest material divulgatiu ampliem la informació i sensibilització sobre les conseqüències i sancions que suposa l'excés de velocitat en la conducció de vehicles, recordant algunes pautes de conducta que ens ajudaran a respectar la normativa vigent en aquest sentit, minimitzant així els riscos.

Saber més
Conducció i substàncies

Alcohol, drogues i medicaments. Un risc vital.

Saber més
Actualització normativa

La llei de trànsit i seguretat viària ha canviat. Posem a la teua disposició un resum dels punts més significatius de l'actualització normativa que la DGT va realitzar el passat dia 21 de març.

Saber més
Distraccions al volant

Sabies que més del 30% d'accidents de trànsit es deuen a distraccions al volant? La majoria dels conductors creiem estar prou conscienciats dels riscos que suposen l'alcohol, les drogues, la velocitat i el no usar els sistemes de protecció a l'hora de conduir, però no som tan conscients de les situacions de perill que es generen per distraccions al volant. Descobreix quins són.

Saber més
1 / 8

Materials divulgatius

Cartel resumen campaña seguridad vial CA-1032-ES/2023-01 Cartel resumen campaña seguridad vial CA-1032-ES/2023-01 Descarregar
Estrés y Agresividad Estrés y Agresividad Descarregar
La moto. Seguridad en la conduccion FO-092-ES/2022-01 La moto. Seguridad en la conduccion FO-092-ES/2022-01 Descarregar
Si vas en bici o moto, usa el casco Si vas en bici o moto, usa el casco Descarregar
Vehiculos de movilidad personal FO-089-ES-2022-01 Vehiculos de movilidad personal FO-089-ES-2022-01 Descarregar
Fatiga y sueño FO-088-ES-2022-01 Fatiga y sueño FO-088-ES-2022-01 Descarregar
Exceso de velocidad Exceso de velocidad Descarregar
Controla tu velocidad Controla tu velocidad Descarregar
Conducción y sustancias Conducción y sustancias Descarregar
Novedades y sanciones Novedades y sanciones Descarregar
Distracciones al volante Distracciones al volante Descarregar
Cuando conduces no cojas el móvil, coge el volante Cuando conduces no cojas el móvil, coge el volante Descarregar
Webinar: Seguridad vial. La importancia de llegar Webinar: Seguridad vial. La importancia de llegar
Acciones y cronologia Acciones y cronologia Descarregar
La importancia de llegar La importancia de llegar Veure vídeo

Més materials divulgatius

Prevenció de Riscos Laborals

En aquesta secció t'oferim material divulgatiu per a treballadors i empreses sobre factors de risc que poden derivar en accidents o malalties professionals.

Veure materials
Hàbits saludables

Aquí et facilitem informació i materials divulgatius destinats a fomentar hàbits de vida saludables i potenciar la cura de la salut.

Veure materials
Mobilitat en el treball

En aquest apartat trobaràs material divers relacionat amb la seguretat viària que esperem et siga d'utilitat per impulsar bons hàbits al teu entorn d'influència.

Veure materials