Des que al març de 2020 el COVID-19 es presentara en les nostres vides, vivim una situació excepcional, mai abans viscuda. Ens trobem en un context caracteritzat per una total alteració de la rutina social, laboral i familiar, en el qual s’han imposat el teletreball, l’absència de contacte físic amb amics i familiars, el temor al contagi, la preocupació per no poder cuidar a les persones pròximes més vulnerables, així com l’angoixa econòmica, els duels mal resolts, o la incertesa de no saber quan acabarà aquesta situació.
En general, les crisis són difícils d’acceptar perquè ens desestabilitzen, ens trauen de la nostra zona de confort i alteren el nostre funcionament. No obstant això, després ens ajuden a reorganitzar-nos i a utilitzar les nostres eines, tant emocionals com comunitàries, per a adaptar-nos i fer front a la situació.
Per tant el sentiment de tristesa, ansietat, cansament, la irritabilitat, l’insomni, els canvis d’humor o el sentir-nos desbordats, són emocions esperables en una situació com l’actual, que ens ajuden, a més, a avaluar la situació i a reaccionar adequadament posant en marxa accions que ens retornen a un normal funcionament.
Amb l’objectiu de promoure el benestar i la salut emocional en el treball, en Unión de Mutuas hem editat un vídeo amb consells, recomanacions i recursos psicològics per a ajudar a gestionar l’impacte emocional que està tenint un any de pandèmia en les nostres vides, i contribuir així a cura de la salut psicosocial dels treballadors i les organitzacions.
En el vídeo s’expliquen les recomanacions i claus per a aconseguir un funcionament adaptatiu en el transcurs de la crisi i suportar millor aquesta situació. T’animem que poses en pràctica els consells i tècniques per a cuidar la teua ment.